Vinduer og døre

Vinduer og døre er udsatte dele på huset, som kræver en god vedligeholdelse og særlig opmærksomhed omkring lister i vinduer og døre med glasruder. Listerne i vinduer og døre med glasruder kræver ofte særlig opmærksomhed. Hvis de nederste glaslister er nedbrudte og dårlige, skal de fjernes og erstattes af nye – eventuelt af vedligeholdelsesfrit aluminium. Vær i øvrigt opmærksom på at fugemasse af silikone trænger ud i træet og ikke kan overmales – brug i stedet en overmalingsbar akrylfugemasse. Efterse og udskift eventuelt tætningsbånd eller kitmateriale. Tætningslister af PVC kan ikke anbefales, da de blødgørende stoffer fra plasten trænger ud og blødgør træbeskyttelsen. For vinduer gælder det i øvrigt, at der altid bør være en luftspalte mellem vindueskarm og ramme. Det sikrer, at eventuelt fugt kan slippe væk.

Sådan gør du

Udvendigt er vinduer meget udsatte for vind og vejr, hvilket gør, at man skal være grundig med både klargøring og malearbejdet for at opnå maksimal holdbarhed. Den hyppigste årsag til svigtende holdbarhed ligger sjældent i selve malebehandlingen, men oftest i uheldige konstruktioner af vinduet. Så tjek konstruktionen inden du går i gang med at male.

Når du har sikret dig dine vinduer og døre er klar til at blive malet er fremgangsmåden den samme som ved maling af træværk. Først skal vinduet vaskes med Grundrens, blanke overflader matslibes og bart træ grundes med Pinotex Superbase. Derefter grundmales hele vinduet med Pinotex Trægrund V og du slutter af med vores testvindende og hurtigtørrende Pinotex Dør- og Vinduesmaling. Malingen tørrer så hurtigt at du kan male vinduet og lukke det samme dag uden at det klæber fast til rammen.

Vores guide til at male vinduer og døre beskriver i ord og billeder præcist, hvordan du skal gøre og hvilke produkter du skal bruge.

Vinduer & døre

Skriv et svar