Velkommen ud!

SÅ SKAL DER PINOTEXES

DET ER LIGE DET EN TRÆT TERRASSE ELLER FACADE TRÆNGER TIL

Der er ikke noget skønnere end en solrig dag på terrassen. Men terrassen lever et hårdt liv –
vind, vejr og solens stråler udsætter træværket for meget i løbet af årene.

Heldigvis skal der ikke meget mere end en god terrasseolie til at holde træværket smukt og holdbart året rundt.
Her finder du gode råd til at få et flot og langtidsholdbart resultat, de rigtige produkter og inspiration til farver.

TERRASSEN – SÅ LET FÅR DU DET BEDSTE RESULTAT

FORBERED
Grundig rengøring gør at olien hæfter ordentligt. Husk at anvende gummihandsker og beskyt øjnene. Vær grundig med at afdække metal, glas og andre overflader. Nyt træ klarer sig med let slibning, gå derfor til trin 3.

RENGØR
Fjern snavs og belægninger med Pinotex Terrasse-og møbelrens. Misfarvninger og skimmelsvamp fjernes med godkendt begroningsbekæmpelse.

SLIB
Du får det bedste resultat, hvis du først sliber træet – nyt som gammelt – med slibepapir korn 60-80. Fjern slibestøv og andet løst materiale. Skyl efter med rent vand.

BEGYND MED ENDETRÆ

Nu er det tid til at påføre olien. Begynd med endetræet. Mæt endetræ grundigt med mindst 3-4 påføringer.

Vær opmærksom på at terrasser ikke skal grundes.

PÅFØR

Påfør en af Pinotex terrasseolierne. Behandlingen gentages vådt-i-vådt til træet er mættet. Tør overskydende olie bort når træet ikke kan suge mere. Det er vigtigt, at olien ikke danner overflade. 

KLAR
Nu er din terrasse klar til både regnvejr og grillfester!

PRODUKTER

FARVER

PINOTEX TERRASSEOLIE
PINOTEX TERRASSEOLIE PLUS

Transparent alkydoliebaseret træbeskyttelsesmiddel, til alle udendørs træterrasser. Olien giver en meget vandafvisende overflade og beskytter effektivt mod solens uv stråling, forhindrer fugtindtrængning, sprækker i træet, og beskytter træet mod overflade-begroninger.

Beskytter effektivt mod solens uv-nedbrydning af træoverfladen. Olien forhindrer fugtindtrængning og minimerer dannelsen af sprækker i træet. Anvendes til behandling af trykimprægneret træ. Beskytter træet mod overfladebegroninger, som fx skimmelsvampeangreb.

Pinotex er træbeskyttelse med dokumenteret holdbarhed i al slags vind og vejr. Sådan har det været siden 1959 og Pinotex er i dag et af Europas førende mærker indenfor træbeskyttelse.

MASSER AF FARVER MED RESPEKT FOR TRÆETS EGEN SKØNHED
Træværk er smukt i sig selv, men selv naturlig skønhed kan trænge til en hjælpende hånd. Vores terrasseolier kan tones i et væld af klassiske eller moderne nuancer, der stadig lader træets naturligt smukke strukturer komme til udtryk.

FIND NÆRMESTE FORHANDLER

FACADEN – SÅ LET FÅR DU DET BEDSTE RESULTAT

FORBERED & RENGØR

Fjern begroninger med godkendt bekæmpelsemiddel og lad det tørre helt. Vask derefter overfladen med Grundrens. Skyl efter med rent vand.
FJERN & SLIB

Bunden skal være ren og bæredygtig, så fjern løstsiddende træbeskyttelse med et skrabejern. Gammel træbeskyttelse, som stadig har god vedhæftning, matslibes. Fjern nedbrudte træfibre, så bart træ er friskt og bæredygtigt. Brug slibepapir eller stålkardæsk.
ENDETRÆ

Pinotex Superbase påføres steder, hvor træet er blotlagt. Vær særlig omhyggelig med at grunde udsatte dele af træværket som f.eks. endetræ.
GRUNDMAL

Derefter skal du grundmale alle trærene overflader og alt træ som ikke tidligere har været malet. Anvend Pinotex Trægrunder V som sikrer en god vedhæftning og jævn indtrængning til slutbehandlingen.
PÅFØR

Mal facaden to gange med Pinotex Ultradec. Den er selvrengørende og kan tones i et stort udvalg af farver.

PRODUKTER

FARVER