Pinotex Yachtlak

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

Pinotex Yachtlak er en oliebaseret helblank slidstærk lak som traditionelt bruges til beskyttelse af træbåde, men kan med fordel anvendes på f.eks. træmøbler. Lakken er vejrbestandig. Pinotex Yachtlak er modstands-dygtig over for saltvand og saltholdig luft. Pinotex Yachtlak anvendes til træværk på både om læ og fribord.

Behandling

Rengør først med Pinotex Grundrens. Slib så overfladen med sandpapir. Fede træsorter affedtes. Foretag en prøvelakering. Træet påføres så Pinotex Yachtlak 2-3 ganger. Slib let mellem hver påføring.

Træ ulakeret, læ: Der grundes med fortyndet Pinotex Yachtlak (1 rumfang terpentin til 4 rumfang lak). Færdiglakering, 2 til 3 lag, med ufortyndet lak. Mellem hver lakering slibes let med fint sandpapir og slibestøv aftørres.

Der afrenses omhyggeligt for snavs, slim, saltlag m.v. ved afvaskning med fersk vand. Afskallede partier slibes jævne og fastsiddende laklag matslibes. Hvor der er afrenset til rent træværk, forbehandles som under “træ ulakeret”, hvorefter hele fladen lakeres 2 – 3 gange med Pinotex Yachtlak.

Tekniske data

Glans: Blank 95

Tørretid: 6 timer, genbehandling: 12 timer

Opbevaring: Tåler ikke frost. Opbevares køligt og tørt i tæt lukket original emballage.

Rengør værktøj med: Terpentin og sæbevand. Fjern mest mulig materiale fra maleværktøj inden rengøring.


Download

Sikkerhedsdatablad