26/04/2023 Af Berit Lunde Fra

Farver til en stilsikker facade

Måske trænger din facade ikke blot til en kærlig pensel, men også lidt fornyelse? Det er der heldigvis mange muligheder for. Du kan skifte farve på hele facaden og/eller bruge en kontrastfarve på døren, dørkarmen, vinduesrammerne og vindskederne.

En enkelt farve på eksempelvis en dør kan også være med til at give facaden et helt nyt og friskere udtryk – især hvis den matcher nogle af de farver, som du har valgt til dine kreative projekter.

FIRE FARVEFORSLAG TIL EN STILSIKKER FACADE

Vi har til dette års Pinotex kampagne udvalgt fire smukke farver der vil klæde de fleste træfacader og som smukt kan kombineres for at give stilfulde kontraster.

GreystoneNew EnglandPebble GreyAspen Brown

Bench_houseKlassisk

Myresjöhus

HUSK

Farverne opleves stærkere og lysere på facaden end på farveprøverne i byggemarkedet, så vælg altid generelt en lidt mørkere og dæmpet nuance af din yndlingsfarve.


ANBEFALET FACADE PRODUKT – ULTRADEC

Ultradec er akrylbaseret træbeskyttelse med en teknologi, der giver en selvrengørende overflade, som beskytter mod snavs og begroninger.

Ultradec giver en rekordlang holdbarhed på op til 16 år! Desuden er Ultradec hurtigtørrende, miljømærket og regnfast indenfor én time. Den er bedst egnet til ru træoverflader.

PI Ultradec 25L 2016    udviklet-af-eksperter-V1_BLACK


ET PAR VIGTIGE OVERVEJELSER …

Et farveskift af hele facaden på et træhus kræver et par grundige overvejelser. Først og fremmest skal du naturligvis overveje, om den ønskede farve virkelig passer til husets alder, historie, arkitektur og byggestil.

Men det er også vigtigt at tage omgivelserne med i betragtning – hvordan ser nabolagets øvrige huse ud og hvordan vil farvevalget harmonere med den omgivende natur gennem årstiderne? Skal der arbejde med en eller flere kontrastfarver, og skal de enten være en henholdsvis lys og mørk variant af den samme grundfarve eller helt rene kontraster – altså en mørk farve med en meget lys kontrast?

Under alle omstændigheder er det altid godt at prøve farven først – eksempelvis ved at male et par kvadratmeter af facaden et sted, hvor der både er lys og skygge. Er farven ikke den rigtige, kan den hurtigt males over igen.