Facader, gavle og hegn – heldækkende maling

Facader, gavle og hegn er husets ansigt udadtil, som med tiden forfalder, hvis du ikke beskytter det med den rigtige behandling og vedligeholdelse.

SÅDAN MALER DU DIN FACADE – HELDÆKKENDE

RENGØRING:

Afrensning af dit træværk er vigtigt af mange grunde. Rensning sikrer en bæredygtig over­-
flade for slutbehandlingen. Træværk der er ubehandlet eller trænger til beskyttelse, har ofte
belægninger hvor der er fugtigt og skyggefuldt. Hvis ikke disse belægninger fjernes, kan det
give grobund for trænedbrydende svampe, hvilket kan ende med råd og svampeskader.

1: Fjern begroninger med godkendt begroningskæmpelse. Vask derefter overfladen med Sadolin Grundrens. Skyl efter med rent vand.

2: Bunden skal være ren og bæredygtig, så fjern løstsiddende træbeskyttelse med et skrabejern. Gammel træbeskyttelse, som stadig har god vedhæftning, matslibes. Fjern nedbrudte træfibre, så bart træ er friskt og bæredygtigt. Brug slibepapir eller stålkardæsk.

3: GRUNDING MED GRUNDINGSOLIE: Pinotex Superbase påføres steder, hvor træet er blotlagt. Vær særlig omhyggelig med at grunde udsatte dele af træværket som f.eks. endetræ.

4: GRUND-/MELLEMMALING: Derefter skal du grundmale alle trærene overflader og alt træ som ikke tidligere har været malet. Anvend Pinotex Trægrunder V som sikrer en god vedhæftning og jævn indtrængning til slutbehandlingen.

5: SLUTBEHANDLING: Mal facaden to gange med Pinotex Ultradec. Den er selvrengørende og kan tones i et stort udvalg af farver.

6: Nyd det endelige resultat. År efter år.

Eller se alle vores heldækkende træbeskyttelser ved at klikke på linket.