Pinotex Møbel- og Panellak

Kategori:

Beskrivelse

Produktbeskrivelse

Pinotex Møbel- og Panellak er en indendørs vandig halvmat lak med indbygget UV-filter, og er vandfortyndbar. Den fås i farveløs klar til brug, men kan også tones i mange smukke farver. Når lakken tones fungerer den som lakbejdse. Den er slidstærk samt hurtigtørrende, og der kan genbehandles efter 4 timer. Træet skal være rent og tørt, samt fri for harpiks og voks. Løst og dårligt hæftende lak afrenses inden behandlingen påbegyndes. Fastsiddende lak kan afvaskes med Pinotex Grundrens Træ. Til sidste omgang skyllevand anbefales det at tilsætte 2 dl eddikesyre pr. spand vand. Gulvet skal inden lakeringen være gennemtørt.

Behandling

Påføring af lakken bør gøres med pensel og lakrulle. Pinotex Møbel- og Panellak skal omrøres før og under brug. OBS. I våd tilstand fremtræder lakken hvidlig, men tørrer klart op.

Ulakeret træ:
Træet skal være rent og tørt samt fri for harpiks og voks. Efterfølgende grundes der med lakken ufortyndet. Når lakken er tør, slibes der med slibepapir nr. 150, hvor man herefter aftørre slibestøvet.  Færdiglakering foretages 1- 2 gange med ufortyndet lak.

Lakeret træ:
Løst og dårligt hæftende lak afskrabes. Fastsiddende lak, rengøres med Pinotex Grundrens. Overfladen skal inden lakering være gennemtør. OBS. Fordampning af vand fra sprækker og sammenføjninger kan tage flere timer.

Slib med slibepapir nr. 150, og tør slibestøvet af. Bart træ pletgrundes med ufortyndet lak, færdig laker derefter 1-2 gange. Dagen før der skal lakeres, bør der afsættes en lille prøve for at kontrollere, om vedhæftning og udseende er i orden og kan accepteres.

Gulve:
Bruges Pinotex Møbel- og Panellak til indfarvning af gulve, skal der foretages en overlakering med Pinotex Gulvlak Extra Robust eller Pinotex Gulvlak Vandig Hurtigtørrende i 2-3 lag (påføringer), så slid i indfarvningen undgås.
Det er vigtigt at vedligeholdelse med overfladelak foretages jævnligt, af samme grund. Påføring af lakken bør gøres med pensel og lakrulle. Pinotex Møbel og Panellak skal omrøres før og under brug.

Bruges Pinotex Møbel- og Panellak til indfarvning af gulve, skal der foretages en overlakering med Pinotex Gulvlak Extra Robust eller Pinotex Gulvlak Vandig Hurtigtørrende i 2-3 lag (påføringer), så slid i indfarvningen undgås. Det er vigtigt at vedligeholdelse med overfladelakken foretages jævnligt, af samme grund.

Pinotex Møbel- og Panellak omrøres før og under brug. I våd tilstand fremtræder lakken hvidlig, men tørrer klart op.

Tekniske data

Glans 20 halvblank

Tørretid: 1 time, genbehandling 4 timer

Værktøj: Pensel og lakrulle.

Rengøring af værktøj: Vand. Fjern mest mulig materiale fra maleværktøj inden rengøring.

Opbevaring: Tåler ikke frost. Opbevares køligt og tørt i tæt lukket original emballage.


Download

Sikkerhedsdatablad