Træolie

Pinotex Træolier og Møbelolier anvendes, hvis du ønsker, at overfladen skal stå så naturligt som muligt, samtidig med at træværket er beskyttet. Ubehandlet træ nedbrydes i overfladen og får revner og et trist udseende, hvis du ikke beskytter det med den rigtige behandling og vedligeholdelse. Som ved alle andre træbeskyttelser, bør træolie aldrig anvendes farveløs, da beskyttelsen mod solen primært kommer fra det pigment som giver træolien farve. Vi anbefaler derfor at anvende træolie med farve i for at opnå den bedste beskyttelse af træet.

Træolier er det samme som transparent træbeskyttelse.

Gode råd til træolie

Det er vigtigt, at man olierer sit træ så hurtigt som muligt. Som udgangspunkt siger man, at ubehandlet træ på vandrette flader (f.eks. terrasser) maksimalt bør stå en uge inden det behandles. Herefter er UV-strålernes nedbrydning af overfladen så fremskreden, at behandlingens levetid reduceres med op til 50 %. En slibning vil derfor igen være nødvendig. Lodrette træflader, som for eksempel et stakit, er som udgangspunkt ikke så udsat som en terrasse. Men vi anbefaler alligevel, at træet behandles hurtigt muligt, for at holde træet pænt i så mange år som muligt.

Hvis du giver terrassen træolie, holder den sig flot længere. Desuden er en behandlet træterrasse meget mere behagelig at gå på. Med vores forskellige træolier kan du fremhæve træets struktur og beskytte det mod fugt, og du kan endda sætte lidt kulør på tilværelsen med Pinotex Terrasseolie eller Pinotex Terrasseolie Plus, som kan tones i mange forskellige kulører.

Vil du vide mere om, hvordan du skal oliere din terrasse, kan du med fordel læse guiden på vores hjemmeside.

Vi har også to simple guides på hjemmesiden der fortæller, hvordan du opnår det bedste resultat og får pustet nyt liv i dine gamle havemøbler med enten heldækkende eller transparent træbeskyttelse. Du finder guiden her.

Her finder du en samlet liste over alle Pinotex olier.

Træolie

Skriv et svar