Trægrunder

Ofte når man tænker på træbeskyttelse tænker man på selve malingen, altså slutproduktet. Men træbeskyttelse handler om meget mere. Det handler om at klargøre træet til malerbehandlingen, herunder også at grunde træet med en trægrunder. På den måde sikrer du de bedste forudsætninger for slutbehandlingen, samt at den holder så længe som muligt.

Grundingsolie og grundmaling

Man skelner mellem to typer af trægrunder – nemlig grundingsolie og grundmaling. Grundingsolie er en trægrunder, som man anvender på nyt træ, der ikke tidligere har været malet eller på steder, hvor man har slebet ned så bart træ er synligt. Vores grundingsolie hedder Pinotex Superbase.

Pinotex Superbase

Pinotex Superbase er fundamentet i en optimal og korrekt behandling af træ. Ubehandlet og tryk- eller vakuumimprægneret træ skal grundes med Superbase. Grunding giver dybdebeskyttelse af træet mod råd og svamp, blåsplint og skimmel, samt sikrer den bedste vedhæftning til efterfølgende behandling

En undersøgelse af Norsk Teknologisk Institut og Pinotex har vist, at Superbase mindsker træets optagelse af fugt. Undersøgelserne er foretaget over en længere periode på et meget regnfuldt sted på Norges sydspids og resultaterne viser, at træets fugtindhold ikke på noget tidspunkt overstiger de kritiske 20 %, når træet er grundet med Superbase.

Trægrund V

Efter man har påført grundingsolien skal grundmalingen Trægrund V påføres. Det er vigtigt, at man grundmaler inden man afslutningsvist påfører heldækkende træbeskyttelse eller transparent træbeskyttelse. Pinotex Trægrund V sikrer optimal vedhæftning til både nyt og ubehandlet træ samt tidligere malet eller træbeskyttet træ. Den modvirker fugtoptagelse i træet og holder træet tørt, hvilket minimerer revnedannelser i træet samt forlænger hele behandlingens holdbarhed.

I Danmark har vi ikke den store tradition for at anvende en grundmaling, mens man i Norge og Sverige er flittige brugere af denne grund/mellemmaling. Dette giver træet optimal beskyttelse og gør, at malingen holder længere. Vi anbefaler, at man altid anvender denne grund/mellemmaling, fordi det ofte betyder, at man kan spare et lag af slutbehandlingen. Trægrunder V er samtidig en del billigere end en god kvalitets træbeskyttelse og derfor er det også en økonomisk løsning.

Her finder du vores grundingssolie, Pinotex Superbase, og vores grund-/mellemmaling, Pinotex Trægrunder V.

Trægrunder