Gulvoliering

En oliebehandling er den mest naturlige overfladebeskyttelse, da den fremhæver træets struktur og åretegning. På et oliebehandlet gulv kan du let fjerne ridser, og træet beskyttes mod pletter. Træet kan poleres, og med den rette pleje kan gulvet holde sig smukt og stærkt i mange år.

Tidligere lakerede gulve afslibes fuldstændigt til rent træ. Ubehandlet træ planslibes efter behov. Afslut med slibepapir korn 120 og støvsug grundigt. Tør efter med en fugtig klud.

Nyt træ kan med fordel ludbehandles med Pinotex Nåletræslud for at standse gulning.

Vask gulvet med Grundrens. Skyl efter med rent vand, og lad det tørre helt. Ved træfiber rejsning slibes efter følgende let med slibepapir/rondel korn 150.

Påfør Pinotex Trægulvolie med malerulle eller pensel. Fordel olien i et fyldigt lag og lad den trække i 15-20 minutter. Ved hvid oliering kan man med fordel putte en lille sten i dunken, så det bliver at nemmere ryste.

Fordel overskydende olie og tilfør evt. mere, så træet mættes fuldstændigt. Herefter poleres i den våde olie med polermaskine og egnet polerpad (gul eller hvid).

Tør alt overskydende olie op med rene, fnugfri bomulds klude efter polering. Lad olien hærde i 24 timer. Kluden skal rengøres med det samme.

Skriv et svar