Om Pinotex

Pinotex er et af de mest kendte varemærker, når det handler om træbeskyttelse i Danmark. Pinotex er fra en tid, som vi tænker på som de gode gamle dage, hvor ting blev skabt til at leve længe. Pinotex er træbeskyttelse med dokumenteret holdbarhed i al slags vind og vejr. Sådan har det været siden 1959 og Pinotex er i dag et af Europas førende mærker indenfor træbeskyttelse.

Helt frem til slutningen af 1950’erne behandlede man det meste træværk med traditionelle heldækkende oliemalinger. Ønskede man træets udseende fremhævet, brugte man træbeskyttelsesmidler på tjæreoliebasis, som samtidig virkede mod svampeangreb. Ulemperne var problemer med afskalning, ligesom tjæreolien ikke var tilstrækkelig vejrbestandig – med hurtig blegning og udvaskning som resultat. Samtidig tørrede tjæreolien aldrig helt, så det var umuligt at male over det behandlede træ.

I slutningen af 1950’erne udviklede Sadolin & Holmblad (som virksomheden hed dengang, oprindeligt etableret helt tilbage i 1777) en helt ny type træbeskyttelse, som skulle løse de traditionelle problemer. Efter grundige forsøg kunne man i sept/okt 1959 præsentere Pinotex. Den moderne træbeskyttelse var født. Pinotex både bevarede og fremhævede træets struktur. Problemet med afskalning var løst, og Pinotex havde en fremragende indtrængning og vedhæftning uden at danne en egentlig malingsfilm. Samtidig gav Pinotex en uovertruffen beskyttelse mod råd og svamp. Pinotex blev kun langsomt påvirket af vejret – og mistede ikke vedhæftningen.

I 1978-1979 blev industrien i Danmark opmærksom på fordelene ved at anvende Pinotex, f.eks. valgte store vinduesfirmaer Pinotex som leverandør af træbeskyttelse til deres produkter.

I 1982 blev Pinotex Superdec udviklet og skabte for alvor et marked for heldækkende træbeskyttelse, Pinotex Superdec kan i dag tones i flere tusinde farver.

Pinotex testes under ekstreme vejrforhold, fra den brændende sol til frost og snestorme i de schweiziske alper. På vores forsøgsstationer sætter sol, vind og vejr for alvor farver, kvalitet og holdbarhed på en hård prøve. Derfor kan vi også garantere dig, at Pinotex er det trygge valg, når det gælder om at sikre dit træværk et langt og sundt liv ved at yde optimal beskyttelse mod det nordiske klima hvad angår sol, vind, fugt, råd- og svampeangreb.

Hos Pinotex stræber vi efter at sikre, at hver kunde kan beskytte sit træ uden bekymringer og nyde et fantastisk slutresultat af ekstrem høj kvalitet.

Pinotex er et varemærke produceret af Akzo Nobel Deco A/S.

2 tanker om “Om Pinotex”

 • Christian Nielsen siger:

  Hej
  Jeg har tidligere købt en gulvlak med glas iblandet til at gøre den ekstra slidstærk. Jeg kan ikke finde den i nogen af de butikker jeg har kigget.
  Kan man stadig købe den type gulvlak?

  Christian

  • Carolyn Stego siger:

   Hej Christian,
   Tak for din mail. Vi formoder du henviser til Pinotex Extra Robust Gulvlak som desværre er udgået. Men, vi har en Pinotex Hurtigtørrende Gulvlak som forhandles af blandt andet Bauhaus og Bygma – på deres hjemmesider bør du kunne se lager status i de enkelte butikker.

   Ønsker dig en god Weekend

Der er lukket for kommentarer.